Taloyhtiön vastuunjako
Kenen vastuulle kuuluvat korjaukset taloyhtiössä? Millaisia muutoksia osakas saa tehdä? Kuka vastaa vahingoista?
Taloyhtiön vastuunjako -palvelusta löydät vastaukset kaikkiin osakkaan ja taloyhtiön välistä kunnossapitovastuun jakoa koskeviin kysymyksiisi.
Luetuimmat tapaukset

Huoneiston sisäportaat narisevat häiritsevästi
Huoneiston sisäportaiden narina häiritsee osakasta, joka vaatii yhtiötä selvittämään narinan syyn ja tarvittaessa korjauttamaan tai uusimaan portaat.

Kylmät lattiat ja puutteelliset eristeet
Osakas valittaa lattian kylmyydestä. Yhtiö on lisäeristänyt rakenteita, mutta parannusta ei ole tapahtunut. Onko osakkaalla oikeus vaatia lisäkorjauksia?

Jääkaappipakastimen aiheuttama vesivahinko ja rakennusvirhe lattiarakenteessa
Osakkaan huoneiston lattiarakenteessa on jo aiemmin todettu rakennusvirhe, jonka yhtiö on luvannut korjata.

Huoneiston osakas uusii wc-istuimen ja lähettää laskun yhtiölle
Osakas on asennuttanut huoneistoonsa uuden WC-istuimen ilmoittamatta siitä yhtiölle. Kun istuin on paikoillaan, osakas lähettää laskun yhtiölle. Pitääkö yhtiön maksaa lasku?

Vesivahingon paikkakorjaus
Asunnossa on tapahtunut laajamittainen vesivahinko. Miten määritellään korjauksen laajuus huoneiston lattiapintojen osalta?

Astianpesukone aiheuttaa vesivahingon
Astianpesukoneen poistoletku on rikkoutunut ja aiheuttanut vesivahingon.
Uusimmat tapaukset

Liiketunnistimella toimivan katkaisijan kunnossapitovastuu
Autotallin katossa on valaisin, joka toimii liiketunnistimella. Nyt liiketunnistin ei toimi. Osakas kysyy, kenen vastuulla on liiketunnistimen korjaaminen?

Osakas ei noudata saamiaan remonttiohjeita
Osakkaan keittiöremontin lopputarkastuksessa havaitaan, että remontti on monelta osin tehty vastoin yhtiön antamia ohjeita ja hyvää rakennustapaa. Mikä neuvoksi?

Kylpyhuoneen vesikiertoisen rättipatterin uusiminen
Osakas remontoi kylpyhuonettaan. Nykyisin lämpimään käyttöveteen liitettyjä rättipattereita ei saa enää asentaa. Onko vanha rättipatteri poistettava remontin yhteydessä?

Lattiassa tai seinissä ei ole lainkaan veden- tai kosteudeneristettä
Veden- tai kosteudeneristeen puuttuminen lattiasta tai seinästä ei edellytä välitöntä korjausta niin kauan kuin rakenne on toimiva ja kunnossa.

Märkätilan vedeneriste on puutteellinen ja sen alla olevassa lattiarakenteessa on kosteusvaurio
Jos lattiarakenteesta paljastuu kosteusvaurio, yhtiö vastaa rakenteen kuivaamisesta, puutteellisen vedeneristeen uusimisesta sekä pinnoitemateriaalien uusimisesta.

Vedeneristeenä toimiva muovimatto on repeytynyt tai muuten rikkoutunut
Kun muovimatto on märkätilan ainoa vedeneriste, vastaa sen kunnossapidosta yhtiö. Lähtökohtaisesti muovimaton uusiminen on hyväksyttävä korjaustapa.